ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE HOTENI, cu sediul în satul Hoteni, comuna Ocna Şugatag, desfăşoară activităţi de îngrijire, educare, recreere-socializare, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională, activităţi de sprijin şi activităţi de cosiliere individuală şi de grup, pentru copii şi tineri.
Prin activitățile noastre ne propunem dezvoltarea conceptului de economie socială în vederea creşterii calităţii vieţii prin dezvoltarea de cunoştinţe şi competenţe noi pentru persoane vulnerabile: femei în situaţii de risc, tineri care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, familii care au mai mult de 2 copii, familii monoparentale şi persoane de etnie romă.
Ne recomandă
- Dedicarea – punem suflet în toate activitățile pe care le desfășurăm și ne dorim să contribuim la dezvoltarea armonioasă a individualității și încurajarea creativității copiilor și tinerilor.
- Profesionalismul – dat de atenția și implicarea cu care ne desfășurăm activitățile și de personalul calificat;
- Calitatea serviciilor noastre – în orice acțiune întreprinsă ne asigurăm că punem calitatea pe primul plan și că oferim cele mai bune condiții și servicii;
În prezent capacitatea aşezământului de ocrotire al ASOCIAŢIEI PENTRU DEZVOLTARE HOTENI este de 10 persoane interne, în acelaşi timp putându-se organiza activităţi de consiliere, seminarii şi evenimente şi pentru persoane din afara centrului.
Despre economia socială
ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE HOTENI a fost înființată în anul 2015, ca structură de economie socială (SES) prin proiectul „Economie socială – Responsabilitate socială de la nord la sud”, finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea activităților de economie socială la nivelul regiunilor Nord-Vest şi Bucureşti-Ilfov, în vederea creşterii calităţii vieţii pentru 40 de tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, 250 femei în situaţii de risc, 110 familii care au mai mult de 2 copii, 100 familii monoparentale şi 280 persoane de etnie romă.
Dezvoltarea economiei sociale s-a impus din necesitatea găsirii de soluţii noi şi inovatoare pentru unele probleme sociale, economice sau de mediu ale comunităţilor şi membrilor acestora. Spre deosebire de economia de piaţă, obiectivul principal al structurilor de economie socială nu este obţinerea de profit, ci îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi oferirea de noi oportunităţi persoanelor dezavantajate sau din categorii vulnerabile.
Ca structură de economie socială, ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE HOTENI urmăreşte asigurarea unui mediu de lucru plăcut și valorizant pentru angajații săi, bazat pe respectul angajaților și al muncii lor.