Interesul comunitar trebuie să conecteze o adminsitrație locală de un ONG, cadrul normativ fiind Legea 34/1998 privind acordarea de subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială. Pentru beneficiarii Centrului de Zi ASSOC, legea reprezintă un beneficiu, pentru că în acest fel pot continua activitățile sociale care le sunt dedicate.
Și în 2024, Direcția de Asistență Socială (DAS) Baia Mare a avizat favorabil solicitarea ASSOC de a finanța funcționarea Centrului de Zi, decizia fiind una nu doar de responsabilitate socială, ci de recunoaștere a importanței asigurării unui sprijin adecvat și inclusiv cetățenilor urbei cu nevoi speciale.
Centrul de terapie dedicat adulților cu dizabilități, care funcționează neîntrerupt din 2007 în clădirea ASSOC și care oferă servicii gratuite, își desfășoară activitatea în două încăperi din sediul ASSOC, unde se organizează activități zilnice destinate persoanelor cu handicap prin implicarea specialiștilor și voluntarilor asociației.
Centrul a fost înființat ca urmare identificării unei nevoi stringente în comunitatea din Baia Mare, respectiv lipsa la acea vreme a serviciilor alternative pe baze comunitare pentru persoanele cu dizabilități, cele mai multe dintre persoane trăind în izolare socială.
20 de persoane cu dizabilități din Baia Mare sunt azi beneficiari ai centrului de zi, o mare parte din ei frecventează centrul încă din anul 2008 și toate persoanele precum și familiile lor asociază clădirea din Lascăr Pană nr. 3 cu sediul ASSOC și personalul organizației drept cea de- a doua familie alături de familia naturală. De altfel, Centrul de zi este o familie lărgită, în care se impart atât bucuriile, cât și necazurile, dar și un loc sigur și stimulant pentru persoanele cu dizabilități, care, de luni și până vineri, participă la activități recreative, educaționale și terapeutice.
Finanțarea primită de la DAS contribuie la menținerea și îmbunătățirea serviciilor existente, făcând ca Centrul de Zi să nu fie doar un loc de asistență socială, ci o comunitate vibrantă în care fiecare individ, indiferent de capacități, se simte respectat și valorizat.