De 1 iunie ne-au bucurat sufletul peste 60 de copii, participanți la Târgul Jucăriilor.
Cei mici s-au comportat ca niște adevărați comerciați și timp de două ore au vândut, au cumpărat și au făcut schimb de jucării.
Apoi au donat din jucăriile lor, iar unii copii au donat chiar și din bănuții obținuți din vânzarea jucăriilor.
Pentru dărnicia lor au fost răsplătiți cu Diplomele de Copii Darnici special realizate pentru ei.
Tombola cu premii – intrări la clubul Tzontzo și abonamente la clubul Martial Arts Dojo – a fost una dintre surprizele pe care le-am pregătit pentru acestă zi și care s-a bucurat de un mare succes. În total au fost 23 de câștigători.
Vezi GALERIA FOTO de la eveniment si post-eveniment cu donarea jucariilor colectate.
Jucariile donate au fost distribuite către copiii familiilor beneficiare ale serviciilor sociale ASSOC (Cantina Sociala), în total 27 de copii și către Serviciul VIAȚA dedicat atât copiilor cu dizabilități, cât și copiilor fără dizabilități care necesită diferite tipuri de intervenție psihologică (de natură emoțională, cognitiv-comportamentală, vocațională).
In urma evenimentului am strâns în total din taxa de participare și donații suma de 240 lei.
Acești bani asigură contribuția proprie pe o lună a 2 beneficiari, din totalul de 50, ai Cantinei Sociale ASSOC.
Unul dintre acești beneficiari este Dana R.
Dana este persoana cu dizabilități nevoită să se descurce lunar din indemnizația de handicap în valoare de 234 RON. Această sumă depășește venitul lunar net minim garantat pe persoană (125 lei). Astfel, conform Legii 208/ 1997, pentru a beneficia de serviciile Cantinei Sociale, Dana trebuie să achite lunar 30% din acest venit, mai exact, suma de 70 de lei. Locuind într-o cameră de cămin, fără a beneficia de sprijin din partea familiei, fără șansa unui loc de muncă, Dana nu reușește să acopere cheltuielile cotidiene, incluzând contribuția lunară pentru hrană.
Legea nr.208 din 15/12/1997, Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 363 din 17/12/1997, privind cantinele de ajutor social:
Art. 1
(2) Pot beneficia de serviciile cantinelor de ajutor social următoarele categorii de persoane:
a) copiii în vârstă de până la 18 ani, aflaţi în întreţinerea acelor familii al căror venit net mediu lunar pe o persoană în întreţinere este sub nivelul venitului net lunar, pentru o persoană singură, luat în calcul la stabilirea ajutorului social;
b) tinerii care urmează cursuri de zi la instituţiile de învăţământ ce funcţionează în condiţiile legii, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 25 de ani, respectiv 26 de ani în cazul celor care urmează studii superioare cu o durată mai mare de 5 ani, care se află în situaţia prevăzută la lit. a);
c) persoanele care beneficiază de ajutor social sau de alte ajutoare băneşti acordate în condiţiile legii şi al căror venit este de până la nivelul venitului net lunar pentru o persoană singură, luat în calcul la stabilirea ajutorului social;
d) pensionarii;
Art.4
(2) Persoanele îndreptăţite să beneficieze de serviciile cantinei de ajutor social, stabilite la art. 2, şi care realizează venituri ce se situează peste nivelul venitului net lunar, pentru o persoană singură, luat în calcul la stabilirea ajutorului social, pot beneficia de serviciile cantinei de ajutor social, cu plata unei contribuţii de 30% din venitul pe persoană, fără a se depăşi costul meselor servite, calculat pe aceeaşi perioadă.
[HUnsW6mLx5Y]